Användaren kan definiera helgdagar som är specifika för den upphandlande enheten och som påverkar systemets funktion i följande fall.

• Elektronisk auktion (förlängning av auktionstid)
  • Om tiden för den elektroniska auktionen förlängs (om en sådan har tagits i bruk i auktionsdefinitionen) och om förlängningen infaller på definierad helgdag, flyttas fortsättningen på auktionen automatiskt till följande vardag i enlighet med det som definierats för auktionen

Definition av helgdagsinställningar

• Lägg till ny helgdag
  • Klicka på länken ”Skapa helgdag”
  • Inmatningsformuläret öppnas till höger
  • Välj datum från kalendermenyn i fältet "Datum"
  • Ange önskad förklaring (t.ex. helgdagens namn) i fältet "Förklaring"
  • Klicka på ”Spara” (→ du får bekräftelse på att sparandet har lyckats)

Redigera existerande helgdag

• Välj år i rullgardinsmenyn
  • Nedanför öppnas de helgdagar som har definierats för det valda året
  • Klicka på den helgdag som ska redigeras

• Till höger öppnas formuläret helgdagens uppgifter och där kan du redigera datum och förklaring
  • Klicka på "Spara" efter redigeringen (→ du får bekräftelse på att sparandet har lyckats)
  • Om du vill ta bort en helgdag ska du klicka på "Ta bort" (→ helgdagen tas bort när du klickar på "OK" i bekräftelserutan och du får en bekräftelse på det)