För infordran av anbud, kontraktstilldelning, upphandlingskontrakt, öppningsdokument och auktion kan du ange försparade texter. Funktionen kallas också för listeditor och användarnamn på ADMIN-nivå har automatiskt rätt att administrera försparade texter, samt de användarnamn för vilka det har angetts rättigheter i punkten Användarrättigheter i funktionen "Listeditor".

• Välj under listgruppen den plats för vilken du vill spara den försparade texten
    • Grupperat under de övre nivåerna (Kontraktstilldelning, Upphandlingskontrakt, Infordran av anbud, Öppningsdokument, Avtal, Auktion) utgående från textfältens rubrikuppgifter
  • Välj önskad text (1)
    • Välj ”Ny lista” (2) och efter det öppnas redigering av den valda listan i den högra kolumnen.
  • Ange namn och beskrivning för listan (3)
    • Listans namn blir valbart i rullgardinsmenyn i fältet i fråga
  • Spara de ändringar som har gjorts i listan (4)

• Välj under listgruppen den plats som du vill redigera eller granska
    • Grupperat under de övre nivåerna (Kontraktstilldelning, Upphandlingskontrakt, Infordran av anbud, Öppningsdokument, Avtal, Auktion) utgående från textfältens rubrikuppgifter
  • Välj önskad text (1)
    • Välj den lista som redigeras/granskas (2) och efter det öppnas redigering av den valda listan i den högra kolumnen.
  • Redigera/granska listans namn och beskrivning (3)
    • Du kan också ta bort listan helt och hållet "Ta bort lista"
  • Efter valet ber systemet dig bekräfta raderingen
    • Spara de ändringar som har gjorts i listan vid behov (4)

Användning av försparade texten och att lägga till dem under arbetets gång

De texter som har angetts i de försparade texterna kan väljas från rullgardinsmenyn med försparade texter för textfältet i fråga. Ett textfält kan kopplas till flera försparade texter.

Du kan redigera de valda texterna i textfältet och då gäller ändringarna enbart dokumentet i fråga. Bestående ändringar görs i "Listeditorn". Alla försparade texter är tillgängliga för alla upphandlande personer i organisationen.