Hilma-anvisning för allmän öppenhetsannons:

Formuläret kan användas för att meddela om till exempel följande arrangemang:

• stöd beviljade av offentliga samfund;
  • en anknuten enhets avsikt till utförsäljning som avses i 15 och 16 § i upphandlingslagen;
  • meddelande enligt kollektivtrafiklagen (kommande trafikbalken);
  • meddelande om försäljning av fastighet;
  • meddelande om att processen för samhällsomfattande tjänster börjar;
  • konkurrensutsättning av sådana avtal av blandad karaktär som inte omfattas av tillämpningsområdet för upphandlingslagstiftningen

Typ av annons

• Välj typ av annons bland följande alternativ:

A) Med hjälp av denna annons utannonseras avsikt till utförsäljning enligt 15 § i lagen om offentlig upphandling och koncession

B) Med hjälp av denna annons utannonseras avsikt till utförsäljning av verksamhet som de upphandlande enheterna utövar tillsammans enligt 16 § i lagen om offentlig upphandling         och koncession

C) Med hjälp av denna annons utannonseras andra arrangemang

Följande uppgifter ska anges i punkten:

• Den upphandlande enhetens kontaktuppgifter (obligatoriska punkter har märkts med asterisk [*])
  • Anbuden eller ansökningarna om deltagande ska göras/inlämnas
  • Den upphandlande enhetens karaktär

Anvisningar för punkten finns här.

Om alternativ A eller B valts i avsnittet "typ av annons" ser fälten i formuläret ut på följande sätt.

I avsnittet Annonsens innehåll anges följande uppgifter:

• Namnet på objektet i annonsen
  • Objektets ID eller referensnummer
    • Systemet ger ett ID-nummer som kan redigeras vid behov.
  • Beskrivning av den anknutna enhetens planerade affärsverksamhet, som hänför sig till andra parter än de upphandlande enheter som utövar bestämmande inflytande över den anknutna enheten.
    • I punkten kan man i rullgardinsmenyn välja en förhandssparad text eller skriva en helt ny text.
    • Om man vill spara en ny text bland förhandssparade texter ska man kryssa för "Spara". Därefter ger man ett namn åt texten i fältet som öppnas.
  • Beskrivning av den ovan presenterade verksamhetens starttidpunkt.

Uppskattat värde på objektet

• I fältet anges antingen exakt värde eller ett prisintervall med siffror utan mellanslag eller decimaler.

Huvudsaklig plats för genomförande av objektet i annonsen (NUTS-kod)

Välj huvudsakligt ställe för genomförande genom att klicka på "Lägg till rad" (NUTS-koodi-Nomenclature of Territorial Units for Statistics)

• Välj kod genom att kryssa för rutan.
  • Kodernas undernivåer öppnas med pilknappen.
  • Du kan radera en kod i formuläret genom att klicka på den röda X-knappen.

Uppskattning av varaktigheten för den ovan beskrivna tjänsten

OBS! Om man som typ av annons valt alternativ B är rubriken för punkten "Uppskattning av längden på den ovan presenterade tjänsten".

• Ange datum eller tidsintervall i punkten.
    • Datum kan antingen läggas till direkt enligt mallen dd.mm.åååå eller genom att hämta datumet via kalenderikonen.

Om alternativ C valts i avsnittet "typ av annons" (Med hjälp av denna annons utannonseras andra arrangemang) ser fälten i formuläret ut på följande sätt.

I avsnittet Annonsens innehåll anges följande uppgifter:

• Namnet på objektet i annonsen
  • Objektets ID eller referensnummer
    • Systemet ger ett ID-nummer som kan redigeras vid behov.
  • Beskrivning av objektet i annonsen
    • I punkten kan man i rullgardinsmenyn välja en förhandssparad text eller skriva en helt ny text.
    • Om man vill spara en ny text bland förhandssparade texter ska man kryssa för "Spara". Därefter ger man ett namn åt texten i fältet som öppnas.

Uppskattat värde på objektet (exklusive moms)

• I fältet anges antingen exakt värde eller ett prisintervall med siffror utan mellanslag eller decimaler.
    • Vid behov kan preliminärt värde eller prisintervall publiceras.
    • ”Nej” är förvalt.

Huvudsaklig plats för genomförande av objektet i annonsen (NUTS-kod)

Välj huvudsakligt ställe för genomförande genom att klicka på "Lägg till rad" (NUTS-koodi-Nomenclature of Territorial Units for Statistics)

• Välj kod genom att kryssa för rutan.
  • Kodernas undernivåer öppnas med pilknappen.
  • Du kan radera en kod i formuläret genom att klicka på den röda X-knappen.

Beräknad tidpunkt för annonserat objekt

• Ange datum eller tidsintervall i punkten.
    • Datum kan antingen läggas till direkt enligt mallen dd.mm.åååå eller genom att hämta datumet via kalenderikonen.

Om alternativ A eller B valts i avsnittet "typ av annons" ser fälten i formuläret ut på följande sätt.

I detaljerade uppgifter om objektet anges följande uppgifter:

• Krav på enheter som svarar på annonsen.
  • Intyg och utredningar utifrån vilka uppfyllandet av lämpligheten bedöms

Om alternativ C valts i avsnittet "typ av annons" (Med hjälp av denna annons utannonseras andra arrangemang) visas dessutom följande punkter i formuläret.

Ett begränsat antal deltagare väljs för förfarandet

• "Ej valts” är förvalt värde i punkten.
  • Om man väljer "Ja" ska antalet deltagare anges med siffror i fältet som öppnas.

Kriterium för val

• Om val ingår i förfarandet anges kriterierna i textfältet.

Tidsfrist

• Ange datum i punkten.
    • Datum kan antingen läggas till direkt enligt mallen dd.mm.åååå eller genom att hämta datumet via kalenderikonen.

Ytterligare information

• I textfältet kan man ange andra uppgifter om arrangemanget.

Man kan lägga till bilagor och länkar i annonsen.

• Bilagor kan läggas till med funktionen "Lägg till ny bilaga".
  • Länkar kan läggas till med funktionen "Lägg till ny länk".

Flera bilagor och länkar kan läggas till.

Se också anvisningen bilagor och länkar.

Fastställ personen/personerna som ska underteckna annonsen.

• Annonsens undertecknare kan läggas till genom att
    • Välja person i förhandssparmenyn, varvid alla de personer som har användarlicens för Cloudia Konkurrensutsättning kan väljas.
    • Klicka på länken "Lägg till ny person" och ange undertecknarens för- och efternamn samt titel.
  • En person som lagts till kan raderas med krysset på röd botten.

I avsnittet Förhandsgranska och publicera kan du granska annonsens uppgifter enligt avsnitt.

• Genom att klicka på avsnittets namn öppnas uppgifterna i avsnittet för granskning.
    • Om alla obligatoriska uppgifter i avsnittet har angetts syns ett grönt tecken i slutet av raden.
    • Om obligatoriska uppgifter saknas i avsnittet visas texten ”obligatoriska uppgifter saknas”.
      • Genom att klicka på avsnittets namn öppnas uppgifterna, och de punkter i vilka obligatoriska uppgifter saknas är märkta med rött.
        • Genom att klicka på den röda texten ”obligatorisk uppgift” kommer du direkt till den punkt i vilken uppgiften ska anges.

Förhandsgranska

• Klicka på ”Förhandsgranska Hilma-annons”.
    • Du ser hela HILMA-annonsen i förhandsgranskningsvyn.

OBS! Förhandsgranskning av HILMA-annonser kan endast väljas när organisationen har tillgång till HILMA-integration och miljön har produktionsstatus (HILMA-integration har aktiverats).

Skriv ut/spara

• Du kan skriva ut annonsen med din skrivare.
  • Du kan spara annonsen i PDF-format.
  • Du kan skicka annonsen till förhandsgranskning och be om kommentarer om den (se också kommentarer)

Publicera/skicka (Välj publiceringsobjekt)

• Välj annonsens publiceringsobjekt.
    • Anbudstjänsten
    • Hilma
    • Skicka per e-post
  • När de val som behövs har gjorts ska du klicka på "OK, publicera".