Upphandlande enheten och kontaktinformasjon

• Fyll i den upphandlande enhetens kontaktuppgifter.

* obligatoriska fält

Kontaktuppgifterna är ifyllda på förhand enligt uppgifterna i systemet, och de kan redigeras vid behov.

NUTS-kod (Nomenclature of Territorial Units for Statistics)

• Välj organisationens NUTS-kod i fönstret som öppnas med knappen.
    • Välj kod genom att kryssa för rutan.
    • Öppna kodernas undernivåer med pilknappen.
    • Du kan radera en kod i formuläret genom att kryssa för den röda X-knappen.

Internetadress(er)

• I Internetadress anges organisationens internetadress

Deltagande samhällen

• Välj "Lägg till kontaktuppgift”.
    • Ange samfundets uppgifter genom att klicka på den blå pennikonen.
      • När du klickar på ikonen på nytt stängs uppgifterna om samfundet.
      • Om du vill radera ett samfund från formuläret ska du klicka på den röda X-knappen.
  • Klicka på ”Välj samfund”.
    • I fönstret som öppnas ska du välja ett eller flera samfund eller samfundsgrupper som sparats på förhand.
    • De valda samfunden listas i formuläret.
      • Om du vill granska uppgifterna om ett samfund som lagts till ska du klicka på den blå pennikonen. Då visas uppgifterna i formuläret.
      • När du klickar på ikonen på nytt stängs uppgifterna om samfundet.
      • Om du vill radera ett samfund från formuläret ska du klicka på den röda X-knappen.

Typ av upphandlande enhet

* obligatoriska fält

• Välj den upphandlande enhetens karaktär.
  • Om du väljer "Annan” öppnas ett fält i vilket uppgifter kan anges.

Upphandlingsobjekt

* obligatoriska fält

• Ange ett namn för upphandlingen.*
  • Systemet anger ID automatiskt. ID kan redigeras.
  • Du kan välja beskrivning av upphandlingen bland de förhandssparade texterna eller genom att lämna en beskrivning i textfältet.

Huvudobjekt

* obligatoriska fält

• Klicka på ”Välj CPV-kod” för att öppna fönstret med optioner.
    • Välj kod genom att bläddra eller med sökfunktionen.
      • Öppna kodernas undernivåer med pilknappen.
      • Välj kod genom att kryssa för rutan.
      • Välj ”CPV-kompletterande beteckning” på samma sätt.
    • Med funktionen Lägg till rad kan du lägga till ett nytt tilläggsobjekt.

Upphandlingskategori

* obligatoriska fält

• Välj typ av upphandling
    • Upphandling av varor
    • Tjänster
    • Utbildningstjänster som samordnad upphandling (Lag om offentlig arbetskrafts- och företagsservice 6 kap. 3 §)
    • Byggentreprenad
    • Planeringstävling

Det totala värdet av kontraktet

• Ange exakt värde eller prisintervall.
  • Ta ställning till om värdet inkluderar moms.
    • "Nej" är förvalt.

Upphandlingens primära genomförandeplats

• Välj huvudsakligt ställe där upphandlingen genomförs genom att klicka på "Lägg till rad" (NUTS-koodi-Nomenclature of Territorial Units for Statistics)
    • Välj kod genom att kryssa för rutan.
    • Öppna kodernas undernivåer med pilknappen.
    • Du kan radera en kod i formuläret genom att kryssa för den röda X-knappen.

Namn och adress på valda leverantörer

• Klicka på "Lägg till".
    • Du kan lägga till leverantörens kontaktuppgifter genom att klicka på pennikonen på blå botten.

• Ange leverantörens kontaktuppgifter.
  • Välj NUTS-kod.
  • Ange leverantörens eventuella internetadress.

Upphandlingsförfarande

* obligatoriska fält

• Välj upphandlingsförfarande
    • Direktupphandling
      • Motivera direktupphandlingen i fältet som öppnas.
    • Upphandlingen omfattas inte av tillämpningsområdet för lagen om offentlig upphandling och koncession.
      • Motivera i fältet som öppnas varför upphandlingen inte omfattas av tillämpningsområdet för upphandlingslagen.
  • Ange eventuella tilläggsuppgifter.

Uppgifter om ändringssökande

* obligatoriska uppgifter

• Fyll i adressuppgifterna.
  • Om du väljer ”Återställ marknadsdomstolens kontaktuppgifter” kommer marknadsdomstolens uppgifter från systemet.