Bulletiner
Användarmängder
Den upphandlande enhetens dokument
Mallar för kontraktstilldelning
Frågehantering

Bulletiner

*ADMIN-användarnas funktioner

Menyn Bulletiner visas för de användare som har ett användarnamn på ADMIN-nivå. Via menyn kan du skapa och redigera interna bulletiner inom organisationen.

Lägg till ny bulletin

Du kan skapa en ny bulletin i punkten "Lägg till en ny underrättelse".

Definiera bulletinens typ

• Allmän topisk bulletin
    • Du kan publicera bulletinen i följande kanaler som visas under rubriken "Aktuellt"
      • Anbudssystem, licensanvändare
      • Anbudssystem, användare av småskalig upphandling
      • Anbudstjänst
  • Framtida upphandlingar
    • Du kan publicera bulletinen i leverantörsportalen och den visas under rubriken "Framtida upphandlingar"

Ange datum

• Datum av bulletin (den dag med vilken bulletinen dateras)
  • Dag och klockslag för när giltighetstiden börjar
  • Dag och klockslag för när giltighetstiden slutar

Rubrik och textinnehåll

• För varje språk definieras ett eget textinnehåll och de visas enligt det språk som har valts för användargränssnittet.
  • Du kan skapa bulletiner på finska, svenska och engelska

Bilagor

• Ange vid behov filbilagor för bulletinen

Spara eller Spara och publicera

• Du kan spara bulletinen utan att publicera den via "Spara"
  • Du kan spara och publicera bulletinen med alternativet "Spara och publicera"
  • Efter att alternativet valts går bulletinen över till status "Publicerade

Utkast, Publicerade och Arkiverade

• Bulletinerna visas på olika flikar beroende på deras status
  • Utkast för bulletiner
  • Opublicerade bulletiner
  • Publicerade bulletiner
  • Aktuella bulletiner
  • Arkiverade
  • Bulletinens giltighetstid har gått ut

OBS! Du kan använda en tidigare bulletin som grund för en ny bulletin med funktionen "Skapa ny bulletin utgående från den här".

Användarmängder

I menyn Användarmängder kan du följa med antalet användarlicenser i den upphandlande organisationen.

Den upphandlande enhetens dokument

*ADMIN-användarnas funktioner

Lägg till nytt dokument

Du kan spara organisationens allmänna dokument i systemet, till exempel som anvisningar eller information. De visas på första sidan i Upphandling för den upphandlande enheten i fråga.

• Välj Verktyg > Dokument om den uppäandlande myndigheten
  • Välj "Lägg till en fil"
  • Hämta önskade filer via uppladdningsfönstret

OBS! Filstorleken får vara högst 50 MB.

Att redigera dokumentets synlighet samt delning

Du kan begränsa det uppladdade dokumentets synlighet enligt vilka tilläggsfunktioner den upphandlande enheten har i bruk.

• Välj vilka som har rätt att se dokumenten
    • Upphandlande enhet
    • Små upphandlande enhet
  • Läggs till till infordran av anbud
    • Dokumentet kan väljas till infordran av anbud från dokumentbiblioteket
  • Delad med alla underorganisationer
    • Dokumentet visas för alla underorganisationer

Statistikrapport

Du kan för din egen upphandlande enhets del som statistikinformation granska (standardiserad Excel-rapport)

• mängden publicerade upphandlingar enligt upphandlingstyp (småskalig upphandling, nationella underrättelser, EU-kontrakt och EU-förhands- och -efterhandsmeddelanden)
  • mängden avslutade anbudsförfaranden enligt upphandlingsslag
  • anbudsförfaranden enligt upphandlingskategori (upphandlingskategorier i systemet)
  • avslutade anbudsförfaranden enligt upphandlingskategori
  • mottagna anbud
  • anbud per avslutat anbudsförfarande
  • bekantat sig med anbud
  • bekantat sig med anbud per anbudsförfarande

I all information har specificerats:

• år
  • kvartal
  • antal

Upphandlingarnas längd

Du kan för din egen upphandlande enhets del som statistikinformation granska (standardiserad Excel-rapport)

• Upphandlingens id
  • Upphandlingsnamn
  • Upphandlingsförfarande
  • Publiceringsdag
  • Kontraktstilldelning
  • Löptid

Mallar för kontraktstilldelning

*ADMIN-användarnas funktioner

Välj "Ny mall"

• Namnge mall (mallen kan väljas på basis av namnet vid kontraktstilldelningen)
  • Gör nödvändiga ändringar på samma sätt som vid redigeringen av Kontraktstilldelningen

Frågehantering

Systemet går till funktionen Frågehantering