Kriteeri- sekä toimittajakohtaiset kommentit

Avaa vertailutaulukko muokkausnäkymään. Vertailutaulukkonäkymässä voidaan asettaa kriteerikohtaisia kommentteja sekä toimittajaan kohdistuvia kommentteja.

Kriteerikohtainen kommenttien asettaminen

• Klikkaa halutun kriteerin puhekupla -ikonia
  • Annetut kommentit näkyvät järjestelmän vertailutaulukkoraporteilla
  • Annettu kommentti näkyy vertailutaulukko näkymässä "kuitattuna" puhekupla -ikonina

Toimittajakohtaisen kommentin asettaminen

• Klikkaa toimittajavalinnan alapuolella olevaa puhekupla -ikonia
  • Annetut kommentit näkyvät järjestelmän vertailutaulukkoraporteilla
  • Annettu kommentti näkyy vertailutaulukko näkymässä "kuitattuna" puhekupla -ikonina

KUVA: Kuvassa esimerkki kommenttien asettamisesta vertailutaulukkonäkymässä. Kommentoinnin voi asettaa klikkaamalla puhekupla -ikonia ja sulkea samaisesta ikonista.

Vertailutaulukon ulkoinen kommentointi

Vertailutaulukko voidaan lähettää järjestelmän ulkopuolelle kommentoitavaksi "Tarjousten vertailu" -osiossa olevalla "Avaa vertailutaulukon kommentointi" -toiminnolla.

KUVA: Vertailutaulukon ulkoinen kommentointi avataan Tarjousten vertailu -osion alalaidasta.

Järjestelmä avaa uuden välilehden kommenttikierroksen luontia varten.

• Valitse  ”Luo uusi kommentointikierros >>”
  • Täytä tarvittavat tiedot
    • Kommentointikierroksen nimi ja viestin sisältö
    • Kommentointikierrokseen valittava vertailunäkymä
    • Kommentointikierroksen määräaika
    • Vastaanottajien sähköpostiosoitteet
    • ”Piilota hinnat kommentoijalta” valinnalla kommentoija ei näe tarjousten hintoja
    • Valinnalla ”Olen tarkastanut liikesalaisuusehdotukset ja merkinnyt tarvittavat liikesalaisuudet” vahvistat, että olet tarkistanut liikesalaisuudet
      • Kommentoitavaksi lähtee vertailutaulukko, jossa liikesalaisuudet ovat piilotettu

Tämän jälkeen voit tallentaa kommenttipyynnön ja lähettää kutsun tai palata tarjouspyynnölle tallentamatta.

KUVA: Kommenttikierroksen luonti

Vertailutaulukon kommentointi

Lähetetystä kommentointipyynnöstä lähtee sähköpostiviesti, joka sisältää kommentointiliittymään vievän linkin. Viestin vastaanottaja pääsee linkkiä klikkaamalla kommentoimaan tarjouspyyntöä.

• Kommentointiliittymässä kommentoija näkee vertailutaulukon
  • Kommentoija voi kommentoida yksilöidysti kriteerejä, joilla on Manuaalinen pisteytys, klikkaamalla kunkin kohdalta kommentointi-ikonia
  • Kommentoija voi syöttää yleisen koko vertailua koskevan kommentin

Kommentoija voi tallentaa kommentit lähettämällä ”Tallenna lähettämättä” -toiminnolla tai lähettää kommentit ”Lähetä kommentti” -toiminnolla.

HUOM! Tietoturvasyistä tarjouksen liitteet eivät lähde automaattisesti, vaan ne täytyy tarvittaessa lähettää sähköpostitse.

Saapuneen kommentin käsittely TÄSTÄ ETEENPÄIN KESKEN, KOSKA EI TOIMINUT DEMOSSA

Kommentin pääsee katsomaan ”Tarjousten vertailu”-välilehdeltä ”Avaa vertailutaulukon kommentointi” -kohdasta.

Näkymästä on mahdollista tarkastella mikä on kommentointikierroksen aloituspäivämäärä ja kommenttikierroksen määräaika. Näkymän toiminnot ovaat:

• Päätä kierros ennenaikaisesti
    • Kirjoita kommentoinnin ennenaikaisen päättämisen viesti
  • Palaa listaan
  • Näytä kierroksen lähetetyt kommentit
    • Vertailutaulukko avautuu ikkunaan
    • Kunkin kommentoidun kriteerin kohdalla löytyy ikoni, josta klikkaamalla saa tarkasteltavaksi kaikki ko. kohtaan annetut kommentit
    • Vertailutaulukon alla olevasta Saapuneet kommentit –linkistä voi lukea vertailulle mahdollisesti annetut yleiset kommentit

Kommentointikierroksia voidaan tehdä haluttu määrä.