Cloudia Kilpailutukseen tehdään 27.11.2018 päivitys, jossa järjestelmää uudistetaan asiakaspalautteen pohjalta. Muutokset kattavat muun muassa järjestelmään määriteltävien hankinnan kohteiden, kriteereiden ja pisteytyksen uudistukset sekä sähköisen huutokaupan, tarjouslomakkeen ja vertailun uudistukset.


Kuinka uudistus vaikuttaa olemassa oleviin ilmoituksiin?


Uudistus ei vaikuta keskeneräisiin tai jo julkaistuihin ilmoituksiin. Uudistuksesta huolimatta nämä ilmoitukset etenevät koko tarjouspyyntöprosessin loppuun asti nykyisellä kriteeristöllä ja niiden vertailu tapahtuu nykyisellä vertailutaulukolla. Muutos ei vaikuta myöskään toimittajiin näiden ilmoitusten osalta.


Puitejärjestely

 • Voimassa oleviin puitejärjetelykilpailutuksiin ei tule muutosta. 
 • Minikilpailutusta luotaessa voidaan valita käytetäänkö uutta vai vanhaa kriteeristöä.
 • Jos pohjana käytetään kilpailutusta, joka on tehty uudella kriteeristöllä, menee uusikin minikilpailutus aina uudella kriteeristöllä. 

DPS

 • Voimassa oleviin dynaamisiin hankintajärjestelmiin ei tule muutosta.
 • Sisäistä kilpailutusta luotaessa tulee valinta käytetäänkö uutta vai vanhaa kriteeristöä.
 • Jos pohjana käytetään kilpailutusta, joka on tehty uudella kriteeristöllä, mene uusikin sisäinen kilpailutus aina uudella kriteeristöllä. 

Meneillään oleva neuvottelumenettely tai rajoitettu menettely

 • Ei muutosta meneillään olevaan kierrokseen
 • Uusille kierroksille valitaan käytetäänkö uutta vai vanhaa kriteeristöä, jos aiempi kierros on mennyt vanhalla kriteeristöllä.
 • Jos aiempi kierros luotu uudella kriteeristöllä, menevät kaikki loputkin kierrokset uudella.

Toimittajarekisteri

 • Voimassa oleviin rekistereihin ei tule muutosta.
 • Kilpailutusta luotaessa tulee valinta käytetäänkö uutta vai vanhaa kriteeristöä.
 • Jos pohjana käytetään kilpailutusta, joka on tehty uudella kriteeristöllä, mene uusikin kilpailutus aina uudella kriteeristöllä. 


Uuden ilmoituksen luominen


Uutta ilmoitusta luotaessa on toistaiseksi mahdollista valita, luodaanko ilmoitus käyttäen uutta vai vanhaa kriteeristöä. Kun ilmoitus luodaan käyttäen uutta kriteeristöä, ilmoitukselle tulee saataville myös uudet pisteytysvaihtoehdot. Myös toimittajalle näytettävä tarjouslomake muuttuu näiden osalta. Vertailu tapahtuu tällöin uudistuneessa vertailutaulukossa. Mikäli ilmoituksella valitaan käyttöön sähköinen huutokauppa, huutokauppa tapahtuu uudessa huutokauppanäkymässä.
Uuden ilmoituksen luominen vanhan ilmoituksen pohjalta tai mallipohjalta


Ilmoitus voidaan luoda uudelle kriteeristölle myös siinä tapauksessa, kun käytetään pohjana vanhaa mallipohjaa tai vanhalle kriteeristölle luotua ilmoitusta. Tällöin vanhalle ilmoitukselle tehtyjä valintoja vastaavat valinnat löytyvät myös uudelta ilmoitukselta. Valitse ilmoituksen tietosivulta "Tee uusi ilmoitus tämän pohjalta ja siirry käyttämään uutta kriteeristöä".


Uudistuksen keskeisimmät muutokset löydät täältä


Koulutukset


Katso uudistuksenkoulutuksen koulutuskalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan ilmaisiin webinaareihin! Järjestämme uudistukseen liittyviä webinaareja 1-2 kpl/viikossa.