Kohteen siirtäminen tai kopiointi tapahtuu samalla tavalla osiin jaetussa hankinnassa osa-alueiden välillä sekä kokonaishankinnassa ryhmien välillä. Kohteen ja kriteerin siirtäminen ja kopiointi lähtevät liikkeelle saman napin takaa, mutta lopussa valitaan siirretäänkö kohde tai kriteeri vai kopioidaanko se.

Ohjevideo:

Osa-alueen (ryhmän) kohteiden siirtäminen / kopiointi osa-alueesta (ryhmästä) toiseen

Jos haluat siirtää tai kopioida kohteen osa-alueesta (ryhmästä) toiseen, se ei onnistu vetämällä vaan siihen tulee käyttää siirto/kopiointi työkalua. Kun siirrät kohteen, sen määrittelyt sekä alle listatut kriteerit siirtyvät kohteen mukana.

• Klikkaa osa-alueen (ryhmän) ylälaidasta nuolipainiketta (Osa-alueen (ryhmän) kohteiden siirtäminen ja kopiointi)
  • Valitse välilehti "Kohteet"
  • Valitse mitkä osa-alueen (ryhmän) kohteet siirretään tai kopioidaan
    • Laita täppä valittujen kohdalle
  • Valitse mihin osa-alueeseen kohteet siirretään tai kopioidaan
    • Laita täppä valittuihin osa-alueisiin
  • Valitse siirretäänkö vai kopioidaanko kohteet
    • Siirrettäessä klikkaa siirrä
    • Kopioitaessa klikkaa kopioi

KUVA: Kuvassa kuvataan kohteen siirtämistä osa-alueesta toiseen. Esimerkissä siirretään "Henkilöautot" kohderyhmästä kohde "Pakettiauto" osa-alueeseen "Pakettiautot". HUOM! Kohteen sisältämät kriteerit eli tässä esimerkissä "Ajokilometrit" siirtyvät kohteen mukana toiseen osa-alueeseen.

Osa-alueen (ryhmän) kriteerien siirtäminen / kopiointi osa-alueesta (ryhmästä) toiseen

1. Klikkaa osa-alueen (ryhmän) ylälaidasta nuolipainiketta (Osa-alueen (ryhmän) kohteiden siirtäminen ja kopiointi)
    • Valitse välilehti "Kriteerit"
  2. Valitse mitkä osa-alueen (ryhmän) kriteerit siirretään tai kopioidaan
    • Laita täppä valittujen kohdalle
      • Kohteiden kriteerit
      • Kaikkia kohteita koskeva kriteerit
      • Yleiset kriteerit
  3. Valitse mihin kriteerit siirretään tai kopioidaan
    • Haluttu osa-alue tai
    • Yhteiseksi kriteereiksi
  4. Klikkaa "Valitse ja jatka"

KUVA: Kuvassa kuvataan valittujen kriteerien siirtämistä/kopiointia osa-alueesta toiseen.

• Valitse kriteerien määränpäät valitussa osa-alueessa. Tulevatko kriteerit
    • jonkun tietyn kohteen alle
      • Valitse oikea kohde
    • kaikkia kohteita koskevaksi vai
    • osa-alueen yleiseksi kriteereiksi
  • Valitse siirretäänkö vai kopioidaanko kriteeri
    • Siirrettäessä klikkaa siirrä
    • Kopioitaessa klikkaa kopioi

KUVA: Kuvassa esitetään valitun kriteerin määränpään valinta. Kun määränpää osa-alueessa on valittu, valitaan siirretäänkö vai kopioidaanko kriteeri

Kriteerin siirtäminen / kopiointi osa-alueen (ryhmän) sisällä

Kriteeriä voidaan siirtää vetämällä (drag&drop) vain saman kohteen sisällä. Jos kriteeri halutaan siirtää eri kohteen alle tai kohteen alta "Kaikkia osa-alueen (ryhmän) kohteita koskevat kriteerit" -osioon tai osa-alueen (ryhmän) yleisiin kriteereihin siirtämiseen täytyy käyttää siirto/kopiointi -työkalua.

• Valitse siirrettävän tai kopioitavan kriteeririvin päästä Toiminnot -valikosta "Siirrä tai kopioi kriteeri"

KUVA: Ajokilometrit -kriteerin rivin päästä toiminnot painikkeen takaa löytyy "Siirrä tai kopioi kriteeri" -toiminto.

• Valitse kopioidaanko / siirretäänkö kriteeri
    • jonkin kohteen alle
      • Valitse oikea kohde
    • jonkin tietueen kysymykseksi
      • valitse oikea tietue
    • kaikkia osa-alueen kohteita koskevaksi kriteeriksi vai
    • osa-alueen yleiseksi kriteeriksi
  • Valitse siirretäänkö vai kopioidaanko kriteeri
    • Siirrettäessä klikkaa siirrä
    • Kopioitaessa klikkaa kopioi

KUVA: Kuvassa Ajokilometrit -kriteeri on valittu siirrettäväksi kaikkia osa-alueen kohteita koskevaksi kriteeriksi