Hankintayksikön luoma dynaamisen hankintajärjestelmän osallistumispyyntö näkyy Tarjouspalvelussa koko hankintajärjestelmän voimassaolon ajan, ja tarjoajat voivat hakea mukaan hankintajärjestelmään myös hankintavaiheen aikana. Lisäksi Tarjouspalvelussa näkyy myös jatkuvasti hankintajärjestelmään hyväksyttyjen tarjoajien ajantasainen listaus.

Hankintavaiheessa hankintajärjestelmän omistava hankintayksikkö voi tehdä hankintajärjestelmän sisäisiä kilpailutuksia (ks. sisäisten kilpailutusten ohje täältä). Jos erikseen on niin sallittu, hankintajärjestelmässä mukana olevat hankintayksiköt voivat myös tehdä sisäisiä kilpailutuksia. Hankintavaiheen aikana osallistumispyyntöä on mahdollista korjata ja hankintajärjestelmän voimassaoloa on mahdollista jatkaa. Hankintajärjestelmä on myös mahdollista keskeyttää.

Hankintavaiheen toiminnot

Dynaamisen hankintajärjestelmän hankintavaiheen tietosivu on näkymältään ja toiminnoiltaan vastaava kuin perustamisvaiheen tietosivu.

Hankintajärjestelmän sähköpostilista -toiminto on dynaamisen hankintajärjestelmän hankintavaiheessa toiminnoiltaan vastaava kuin perustamisvaiheen toiminto.

Ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Hankintavaiheessa oleva dynaaminen hankintajärjestelmä on mahdollista keskeyttää. Toiminto on vastaava kuin perustamisvaiheen toiminto.

Ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Ks. ohjeet alla

Ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Mallipohjien hallinta

Mallipohjan luominen aloitetaan painamalla "Mallipohjien hallinta" välilehdellä "Luo sisäisen kilpailutuksen mallipohja" -painiketta.

• Valitse tarjouspyynnön kieli sekä valuutta
  • Klikkaa "Tee tarjouspyyntö" -painiketta

Klikkaamalla mallipohjan nimirivin lopussa näkyvää kuvaketta

• Voit ottaa mallipohjan muokattavaksi tai
  • poistaa mallipohjan

Mallipohjalla käytettävä lomakepohja on seuraavien eroavaisuuksia lukuun ottamatta vastaava kuin kansallisen hankintailmoituksen pohja.

• Hankintamenettely on automaattisesti rajoitettu menettely eikä tätä tietoa voi muuttaa
  • Lomakepohjalta ei löydy "Tietoa hankinnassa huomioiduista erityiskysymyksistä" eikä "Muutoksenhakutiedot" -osia
  • Normaalista kansallisesta hankintailmoituksesta poiketen lomakepohjalta löytyy "Kriteerien lukitukset" -osa

Kriteerien lukitusten määrittäminen

Kriteerien lukitusten määrittelemisellä on mahdollista rajoittaa sitä, missä määrin mallipohjan käyttäjä voi muokata hankinnan kohteen kriteereitä luodessaan tarjouspyyntöä mallipohjan perusteella.

• Estä kohderyhmien lisääminen
    • Tarjouspyynnölle ei voida lisätä uusia kohderyhmiä
  • Kohderyhmältä on pakko kysyä hinta
    • Kohderyhmän "hinta kysytään" täppä sekä hinnan kysyntä muoto on lukittu
  • Lukittu
    • Kohderyhmän kohteet (tuote/palvelu) ovat lukittu, jolloin niitä ei voi muokata eikä poistaa
  • Kriteerin lukitus
    • Ko. kriteeri on lukittu, jolloin sitä ei voi muokata/poistaa

Dynaamisen hankintajärjestelmän päättyminen

Dynaaminen hankintajärjestelmä on voimassa ennalta määrätyn ajan, jonka jälkeen järjestelmän voimassaolo päättyy. Hankintajärjestelmä on myös mahdollista keskeyttää keskeytysilmoituksella (keskeytä -toiminto).

Päättyneet hankintajärjestelmät

Päättyneet dynaamiset hankintajärjestelmät listautuvat järjestelmässä näkyviin "Päättyneet" -kansioon.

Listauksessa päättyneestä dynaamisesta hankintajärjestelmästä näytetään seuraavat tiedot:

• Tunniste
  • Nimi (ilmoitus)
  • Määräaika
  • Tekijä

Listausta on mahdollista järjestellä pudotusvalikosta joko määräaikaan tai tunnisteeseen perustuen.

Päättyneen hankintajärjestelmän kohdalla oikeassa laidassa näkyvän kuvakkeen kautta on mahdollista tehdä seuraavat toiminnot:

• Avata ilmoituksen tietosivu
  • Avata ilmoitus PDF-muodossa
  • Avata ilmoitus HTML-muodossa
  • Tehdä uusi ilmoitus kyseisen ilmoituksen pohjalta