Perustamisvaiheen voimassa olevan ilmoituksen toiminnot

ks. ohjeet alla

Ks. ohjeet alla

ks. ohjeet klikkaamalla kuvaa

Tietosivu

Ilmoituksen tietosivulta on mahdollista tarkastella tiettyjä perustamisvaiheessa olevan hankintajärjestelmän perustietoja.

• Määräaika
  • Dynaamisen hankintajärjestelmän osallistumispyynnön tekijä
  • Ilmoitukseen tutustuneet
    • Kohtaan listautuvat ne tarjoajat, jotka ovat tutustuneet julkaistuun osallistumispyyntöön
  • Saapuneet hakemukset
    • Kohtaan listautuvat ne tarjoajat, jotka ovat jättäneet osallistumishakemuksensa
  • Uusia vastaamattomia kysymyksiä
    • Kohdassa näkyy saapuneiden kysymysten määrä
    • Linkin kautta pystyy siirtymään kysymysten hallintaan ja vastaamaan jätettyihin kysymyksiin. ks. osion ohje
  • Linkki tarjouspyyntöön Tarjouspalvelussa
    • Kohdassa näkyy linkki siihen tarjousportaaliin, missä hankintajärjestelmä on julkaistu

Muokkaus

Muokkaus -toimintoon pääsee perustamisvaiheessa olevan hankintajärjestelmässä klikkaamalla näytön vasemmassa laidassa näkyvää "Muokkaus" -painiketta.

Muokkaus -toiminnolla on mahdollista tehdä seuraavat toimenpiteet:

• Muokkaa määräaikaa
  • Muokkaa ilmoituksen tietoja (korjausilmoituksen tekeminen)
  • Lähetä ilmoitus uudestaan

Muokkaa määräaikaa

Ohjeet löytyvät täältä. HUOM! Myös määräaikaa muokattaessa ilmoituksen määräajan tulee olla muokkauksen jälkeen vähintään 30 päivää alkuperäisestä julkaisupäivästä.

Muokkaa ilmoituksen tietoja (korjausilmoituksen tekeminen)

Muokkaa ilmoituksen tietoja -toiminto toimii vastaavasti kuin kansallisen hankintailmoituksen ja EU-hankintailmoituksen kohdalla. Näihin liittyvät ohjeet löytyvät seuraavien linkkien takaa.

Muokkaa ilmoituksen tietoja (korjaustilaan siirtyminen)

EU-korjausilmoitus

Lähetä ilmoitus uudestaan

Lähetä ilmoitus uudestaan -toiminnolla on mahdollista lähettää ilmoitus sähköpostitse halutuille vastaanottajille. Ohjeet toimintoon löytyvät täältä

Hankintajärjestelmän sähköpostilista

Dynaamiseen hankintajärjestelmään liittyvien sähköpostien vastaanottajien sähköpostiosoitteita voidaan ylläpitää "Hankintajärjestelmän sähköpostilista" -toiminnolla. Toiminnossa voidaan lisätä sähköpostiosoitteita sekä hankintayksikön listalle että tarjoajien listalle.

Hankintayksikkö

Hankintayksikön sähköpostilistalle listattuihin osoitteisiin lähtee samat sähköpostiviestit kuin hankintajärjestelmän yhteyshenkilölle. Oletuksena listalla on osallistumispyynnön julkaisseen käyttäjän sähköpostiosoite. Listalle voidaan lisätä tarpeellinen määrä osoitteita.

• Osoitteita voidaan lisätä listalle joko:
    • kirjoittamalla sähköpostiosoite suoraan tekstikenttään (lisää uusi);
    • valitsemalla yhteystietorekisteriin tallennettu henkilö (valitse henkilöitä)
  • Turhan osoitteen voi poistaa punaisesta ruksista
    • HUOM! Osallistumispyynnön julkaisseen käyttäjän sähköpostiosoitetta ei voi poistaa

Järjestelmä lähettää listalla oleville vastaanottajille sähköpostiviestin seuraavissa tilanteissa:

• uusi osallistumishakemus
  • muistutus 7 vrk päästä osallistumishakemuksen saapumisesta, jos hakemusta ei ole käsitelty
  • toimittajan tekee pyynnön poistua järjestelmästä
  • hankintajärjestelmään saapunut kysymys

Tarjoajat

Tarjoajien sähköpostilistalle listattuihin osoitteisiin lähtee samat sähköpostiviestit kuin osallistumishakemuksen lähettäjälle. Oletuksena listalla on osallistumispyynnön lähettäjän sähköpostiosoite. Listalle voidaan lisätä joko hankintayksikön tai tarjoajan toimesta ylimääräisiä sähköpostiosoitteita tarjoajalle.

• Valitse listalta hankintajärjestelmään hyväksytty tarjoaja
    • Järjestelmä listaa ko. tarjoajan sähköpostit, joihin järjestelmän lähettämät sähköpostiviestit lähtevät
      • Oletuksena listalla näkyy tarjoajan osallistumishakemuksen lähettäjän sähköpostiosoite

• Osoitteita voidaan lisätä listalle joko:
    • Tarjoajan toimesta
      • Tarjoaja itse lisää Tarjouspalvelussa haluamansa henkilön sähköpostiosoitteen listalle
    • Hankintayksikön toimesta
      • kirjoittamalla sähköpostiosoite suoraan tekstikenttään (lisää uusi);
      • valitsemalla ko. tarjoajan Tarjouspalvelu käyttäjän sähköpostiosoite (valitse henkilöitä)
  • Turhan osoitteen voi poistaa punaisesta ruksista
    • HUOM! Osallistumishakemuksen lähettäjän sähköpostiosoitetta ei voi poistaa

Tarjoajalle järjestelmä lähettää sähköpostiviestin seuraavissa tilanteissa:

• hankintajärjestelmää muokataan
  • toimittaja poistetaan hankintajärjestelmältä
  • lähetä viesti -toiminnolla lähetetään viesti
  • hankintajärjestelmän keskeytys
  • julkaistaan sisäinen kilpailutus

Sisäiseltä kisalta järjestelmä lähettää seuraavat sähköpostiviestit tarjoajille:

• sisäistä kilpailutusta muokataan muokkaa määräaikaa -toiminnolla tai muokkaa ilmoituksen tietoja -toiminnolla
  • sisäisen kilpailutuksen keskeytys
  • lähetä viesti -toiminnolla lähetetyt viestit
  • hankintapäätöksen tiedoksianto

Keskeytä

Perustamisvaiheessa oleva hankintajärjestelmä voidaan keskeyttää "Keskeytä" -toiminnolla. Keskeytä -toimintoon pääsee perustamisvaiheessa olevan hankintajärjestelmässä klikkaamalla näytön vasemmassa laidassa näkyvää "Keskeytä" -painiketta.

• Selite kenttään kirjoitetaan selitys siitä, miksi hankintajärjestelmä keskeytetään
  • Jos tieto halutaan välittää hankintajärjestelmään hakeneille tai siihen Tarjouspalvelussa tutustuneille tarjoajille, valitaan aktiiviseksi kohta "Lähetä sähköposti hakemuksen tehneille ja tutustuneille"
    • Keskeytys vahvistetaan painamalla "Keskeytä" -painiketta

HUOM! Tieto keskeytyksestä lähetetään automaattisesti Hilmaan, jos ilmoitus on julkaistu Hilmassa. Keskeytetty ilmoitus siirtyy automaattisesti Keskeytetyt -kansioon.

Keskeytetyt hankintajärjestelmät

Keskeytetyt dynaamiset hankintajärjestelmät listautuvat järjestelmässä näkyviin "Keskeytetyt" -kansioon.

Listauksessa päättyneestä dynaamisesta hankintajärjestelmästä näytetään seuraavat tiedot:

• Tunniste
  • Nimi (ilmoitus)
  • Määräaika
  • Tekijä

Listausta on mahdollista järjestellä pudotusvalikosta joko määräaikaan tai tunnisteeseen perustuen.

Keskeytetyn hankintajärjestelmän kohdalla oikeassa laidassa näkyvän kuvakkeen kautta on mahdollista tehdä seuraavat toiminnot:

• Avata ilmoituksen tietosivu
  • Avata ilmoitus PDF-muodossa
  • Avata ilmoitus HTML-muodossa
  • Tehdä uusi ilmoitus kyseisen ilmoituksen pohjalta

Perustamisvaiheen päättyminen

Perustamisvaiheen määräajan jälkeen ilmoitus siirtyy järjestelmässä "Hankintavaiheessa olevat" -kansioon. Hankintavaiheen ohjeet löytyvät täältä