* Lisätoiminnallisuus

Kilpailutusehdotuksen tekeminen kirjautumatta Kilpailutuksen suunnitteluun

Kilpailutusehdotus voidaan laatia irtosivunäkymän kautta, jolloin ehdotusmahdollisuus annetaan Kilpailutuksen suunnittelun lisenssikäyttäjien lisäksi myös ns. kirjautumattomille käyttäjille. Käyttöönottovaiheessa projektipäälliköt toimittavat organisaatiolle linkin, jonka organisaatio voi lisätä haluttuun paikkaan (esim. intranet). Jos käyttöönottoprojekti on päättynyt, linkki pyydetään Cloudian järjestelmätuesta:

Linkin voi muodostaa myös ao. ohjeessa, jossa kysymysmerkkien tilalle, lisätään organisaatoin nimi:

http://kirjautumislinkki/KilpailutusEhdotus/organisaationnimi

KL- ja Muut -asiakkaat

Hansel-asiakkaat

Jos linkki halutaan muodostaa Testi -nimiselle hankintayksikölle, näyttäisi osoite seuraavalta:

Kilpailutusehdotuksen luonti kilpailutuksen suunnittelussa

Jos kilpailutusehdotus halutaan luoda kilpailutuksen suunnittelussa, valitaan "Kilpailutusehdotus" ja "Luo uusi tyhjästä"

Perustiedot

Syötä kilpailutusehdotuksen perustiedot

* pakolliset tiedot

Otsikko*
  •  Anna kilpailutusehdotukselle otsikko

Ehdottajan nimi*

• Syötä kilpailutusehdotuksen tekijän nimi

Ehdottajan sähköpostiosoite*

• Anna ehdotuksen tekijän sähköpostiosoite

Ehdottajan yksikkö*

• Paina "Valitse yksikkö" -näppäintä
    • Valitse haluamasi yksikkö avautuvasta listauksesta

Toivottu ajankohta

• Valitse päivämäärä kalenterikuvakkeen kautta tai kirjoita ajankohta kenttään muodossa kk.vvvv.

Hankinnan kuvaus*

• Syötä vapaamuotoinen kuvaus kilpailutusehdotuksen kohteena olevasta hankinnasta

Ehdotetut tuotteet ja palvelut

• Paina "Lisää kohde" -näppäintä
    • Syötä kohteelle nimi, määrä ja yksikkö
    • Voit lisätä kommenttikenttään kohteiseen liittyviä kommentteja
  • Voit lisätä uuden kohteen painamalla uudelleen "Lisää kohde" -näppäintä
  • Tarvittaessa voit poistaa lisäämäsi kohteen punaisesta ruksinäppäimestä

Kommentti

• Voit lisätä kilpailutusehdotusta koskevan kommentin kommenttikenttään

Syötettyäsi kaikki pakolliset tiedot lomakkeelle paina "Tallenna" tai "Seuraava" -näppäintä.

Liiteet ja linkit

Liitetiedostot

• Aloita liitteen lisääminen painamalla "Lisää uusi liitetiedosto" -näppäintä
    • Paina "Valitse tiedostot" ja etsi tiedosto haluamastasi sijainnista
      • Paina "Tallenna liite" -näppäintä
  • Voit lisätä uuden liitetiedoston painamalla uudelleen "Lisää uusi liitetiedosto" -näppäintä
  • Voit poistaa jo lisätyn liitetiedoston punaisesta ruksinäppäimestä ja muuttaa liitteiden järjestystä nuolinäppäimillä

Linkit

• Voit lisätä linkin painamalla "Lisää uusi linkki" -painiketta
    • Linkkejä voi lisätä useita ja lisätyn linkin voi poistaa punaisesta ruksinäppäimestä

Syötettyäsi mahdolliset liitetiedostot ja linkit paina "Tallenna" -näppäintä.

Tietosivu

Kilpailutusehdotuksen tietosivulla on mahdollista tehdä seuraavat toiminnot:

• Käsittelijän vaihto
  • Kilpailutusehdotuksen muokkaus
  • Hyväksyntäpyyntä
  • Kilpailutusehdotuksen poistaminen

Lisäksi tietosivulla on nähtävissä kootusti kilpailutusehdotuksen perustiedot.

Vaihda käsittelijä

Ilmoituksen käsittelijän voi vaihtaa "Vaihda käsittelijä" painikkeella.

• Valitse listalta haluttu henkilö tuplaklikkaamalla henkilön nimeä
    • Vain käsittelijäksi merkitty henkilö voi muokata kilpailutusehdotuksen tietoja ja lähettää hyväksyntäpyynnön

Muokkaa

Muokkaa toiminnolla on mahdollista muokata luotua kilpailutusehdotusta.

• Muokkaaminen on mahdollista kaikkien muiden tietojen paitsi ehdottajan nimen, ehdottajan sähköpostisoitteen ja ehdottajan yksikön osalta

Hyväksyntäpyyntö

Kilpailutusehdotus voidaan lähettää hyväksyttäväksi hyväksyntäpyyntö -toiminnolla.

• Valitse alasvetovalikosta hyväksyjä*
  • Valitse hyväksynnän määräaika* valitsemalla haluttu päivämäärä kalenterikuvakkeesta tai kirjoittamalla päivämäärä suoraan kenttään muodossa pp.kk.vvvv.
  • Jätä halutessasi hyväksyntäpyyntöön liittyvä kommentti
    • Tieto hyväksynnästä, hyväksynnän määräajasta ja hyväksyntäpyyntöön liittyvä kommentti päivittyvät kilpailutusehdotuksen tietosivulle

Poista

Kilpailutusehdotus on mahdollista poistaa "Poista" -toiminnolla.

• Järjestelmä kysyy vahvistuksen poistolle
    • Kilpailutusehdotus on mahdollista poistaa myös hyväksyntäpyynnön lähettämisen jälkeen
    • Kilpailutusehdotuksen tekijän lisäksi myös hyväksyjä voi poistaa ilmoituksen

Palauta käsiteltäväksi

Kilpailutusehdotus on mahdollista palauttaa käsiteltäväksi myös hyväksyntäpyynnön lähettämisen jälkeen.

• Järjestelmä kysyy vahvistuksen toiminnolle

Kilpailutusehdotuksen hyväksyntä

Hyväksyntäpyynnön saanelle käyttäjälle näkyy kilpailutusehdotukseen liittyen seuraavat toiminnot.

Hyväksy

Kilpailutusehdotus voidaan hyväksyä "Hyväksy" -toiminnolla.

• Järjestelmä kysyy varmistuksen hyväksynnälle
    • Hyväksynnän yhteydessä on mahdollista jättää kommentti sille varattuun kenttään

Palauta käsiteltäväksi

Kilpailutusehdotus voidaan palauttaa käsiteltäväksi sen tehneelle henkilölle.

• Järjestelmä kysyy varmistuksen palauttamiselle
    • Palauttamisen yhteydessä on mahdollista jättää kommentti sille varattuun kenttään

Hylkää

Kilpailutusehdotus voidaan hylätä "Hylkää" -toiminnolla.

• Järjestelmä kysyy varmistuksen hylkäämiselle
    • Hylkäämisen yhteydessä on mahdollista jättää kommentti sille varattuun kenttään
  • Kun kilpailutusehdotus on hylätty, ei sitä voi enää palauttaa käsiteltäväksi, mutta sen tietoja ja tapahtumia on edelleen mahdollista tarkastella

Poista

Kilpailutusehdotus on mahdollista poistaa "Poista" -toiminnolla.

• Järjestelmä kysyy vahvistuksen poistolle

Kilpailutusluonnoksen perustaminen

Kun kilpailutusehdotus on hyväksytty, tulee mahdolliseksi perustaa kilpailutusluonnos sen pohjalta.