Kevennetty kilpailutus on menettely, jolla voi tehdä kansallisen kynnysarvon alittavia ja hankintalain soveltamisen ulkopuolelle jääviä hankintoja.

Menettelyä voi käyttää, kun hankintalain mukaisia tietoja ei tarvitse ilmoittaa, mutta halutaan silti käyttää monipuolisia hinta- ja vertailuperusteiden pisteytyksiä. Tyypillisesti kevennettyä menettelyä käyttävät esimerkiksi energiayhtiöt. Kevennetty menettely soveltuu hyvin myös pienhankintoja tekeville, jotka kilpailuttavat alle kansallisen kynnysarvon olevia hankintoja, mutta haluavat silti käyttää monipuolista pisteytystä.

Tarjouspyynnön laadinta

Kevennetyn kilpailutuksen tarjouspyyntölomake noudattaa kansallisen hankintailmoituksen pohjaa. Pohjasta on poistettu kaikki hankintalain mukaiset tarkastukset, mutta tarjouspyynnön julkaisu edellyttää, että kaikki * -merkillä merkityt pakolliset tiedot ovat täytettynä.

Hankintayksikkö ja yhteystiedot

Hankintayksikön yhteystiedot

• Tässä osiossa määritellään hankintayksikön yhteystiedot, luonne ja esittely.

Pakolliset tiedot ovat merkitty * -merkinnällä. Oletustiedot voit palauttaa yhteystiedot sarakkeen oikean yläkulman "Palauta hankintayksikön yhteystiedot"-valinnalla

Mukana olevat yhteisöt

• Valitse "Lisää yhteystieto"
    • Syötä yhteisön tiedot klikkaamalla sinistä kynäpainiketta
      • Kun klikkaat sinistä kynäpainiketta uudestaan, avoinna olevat yhteisön tiedot sulkeutuvat
      • Jos haluat poistaa lisätyn yhteisön lomakkeelta, klikkaa punaista X-painiketta
    • Klikkaa ”Valitse yhteisöt”
      • Avautuvasta ikkunasta valitse yksi tai useampi esitallennettu yhteisö tai yhteisöryhmä
      • Valitut yhteisöt listautuvat lomakkeelle
        • Jos haluat tarkastella lisätyn yhteisön tietoja, klikkaa sinistä kynäpainiketta ja tiedot avautuvat lomakkeelle.
        • Kun klikkaat sinistä kynäpainiketta uudestaan, avoinna olevat yhteisön tiedot sulkeutuvat
        • Jos haluat poistaa lisätyn yhteisön lomakkeelta, klikkaa punaista X-painiketta

Hankinnan kohde

Hankinnan nimi

• Anna hankinnalle nimi.

Hankinnan tunniste- ja viitenumero

• Järjestelmä antaa automaattisesti tunnistenumeron. Tunnistetta voidaan tarvittaessa muokata.

Hankinnan kuvaus

• Voit valita hankinnan kuvauksen esitallennusteksteistä tai kirjaamalla kuvaustekstin tekstikenttään.

Hankinnan voimassaoloaika

• Määrittele hankinnalle voimassaoloaika.

Hankintalaji

• Valitse hankintalaji
    • Tavarahankinta
    • Palvelut
    • Rakennusurakka

Hankintalaji voidaan piilottaa tarjoajilta ”Piilota hankintalaji tarjoajille näytettävässä tarjouspyynnössä”

Hankinnan ennakoitu arvo

• Syötä täsmällinen arvo tai hintahaarukka
  • Valitse julkaistaanko ennakoitu arvo tai hintahaarukka tarjouspyyntölomakkeella.

Mahdollisen option lisätiedot

• Valitse, liittyykö sopimukseen lisähankintamahdollisuuksia
    • Jos sopimukseen liittyy lisähankintamahdollisuuksia, syötä avautuvaan näkymään kuvaustieto ja alustava kesto

Hankintamenettely

Hankintamenettely

• Valitse hankintamenettely
    • Avoin menettely
    • Rajoitettu menettely
Hankintamenettely voidaan piilottaa tarjoajilta "Piilota hankintamenettely tarjoajille näytettävässä tarjouspyynnössä".

Osatarjouksen kohderyhmittäin sallittu
  • Valitse, sallitaanko osatarjoukset kohderyhmittäin.

Vaihtoehtoiset tarjoukset hyväksytään
  • Valitse, hyväksytäänkö vaihtoehtoinen tarjous

Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
  • Valitse kalenterista tai kirjoita tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
  • Tarvittaessa kirjoita lisätietoja tarjousten määräaikaan liittyen kohtaan "Lisätietoja".

Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa

• Anna vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidetävä tarjouksensa voimassa
    • Valitse päivämäärä kalenteripainikkeesta, tai
    • Syötä kesto kuukausina

Katso muiden osioiden ohjeet klikkaamalla osion kuvaa:

HUOM! Kevennetyn kilpailutuksen voi julkaista Pienhankintapalveluun sekä Tarjouspalveluun. Kevennettyä kilpailutusta ei voi julkaista HILMAan.