Vastaamattomat kysymykset

Tarjoajat voivat tarjouspalvelussa esittää kysymyksiä hankintayksikölle liittyen voimassa olevaan kilpailutukseen. Lisätietokysymyksiä on mahdollista esittää siihen määräaikaan asti, jonka hankintayksikkö on hankintailmoituksessa määritellyt.

Jos voimassa olevassa kilpailutuksessa on vastaamattomia kysymyksiä, kyseisen kilpailutuksen nimen edessä näkyy valkoinen kysymysmerkki. Jokaisesta saapuneesta kysymyksestä tulee myös sähköpostiviesti ilmoituksen laatijalle.

Vastaamattomat kysymykset listautuvat myös ilmoituksen tietosivulle.

Avoimiin kysymyksiin vastataan ”kysymysten hallinta” -toiminnossa.

Etsi oikea kilpailutus ”Voimassa olevat” -kansiosta ja siirry kysymysten hallintaan joko yläpalkista kohdasta ”Kysymysten hallinta” tai alhaalta vastaamattomien kysymysten alapuolelta kohdasta ”Siirry kysymysten hallintaan >>”.

Kysymysten hallinta -toiminto

Kysymysten hallintaan pääsee etusivulta kohdasta ”Työkalut” > ”Kysymysten hallinta” tai tarjouspyynnön kautta kohdasta ”Kysymysten hallinta”.

Tarjouspyynnöt listautuvat kysymysten hallinta -näkymään. Listaus on järjestetty niin, että ensimmäiseksi tulevat tarjouspyynnöt, joissa on avoimia kysymyksiä. Tarjouspyyntöön kohdistuvia kysymyksiä pääsee tarkastelemaan valitsemalla tarjouspyynnön ja navigaatiovalikosta kysymyksen tilan.

Kysymysten hallinnassa voidaan käsitellä vastaamattomia, tallennettuja ja vastattuja kysymyksiä sekä luoda uusia kysymyksiä/vastauksia.

Vastaamattomat kysymykset

Näkymään listautuvat tarjouspyyntöön saapuneet kysymykset (kpl) ja vastaamattomat kysymykset (kpl) kokonaisuudessaan sekä käsittelyhetkellä vastaamattomat kysymykset.

Ei vastattu, vastaa nyt

Toiminnolla näkymä siirtyy kysymysten ja vastauksen hallintaan.

• Kysymys
    • Kysymystä voidaan muokata

• Liitä vastaamaton kysymys tähän kysymykseen
    • Jos kysymykseen halutaan lisätä yksi tai useampi vastaamaton kysymys
    • Avautuvasta ikkunasta voidaan liittää vastaamaton kysymys käsittelyyn
    • Valitse listauksesta haluttu kysymys ja klikkaa ”Liitä valitut kysymykset”

• Vastaus
    • Kenttään syötetään kysymyksen vastaus

• Lataa uusi dokumentti
    • Vastaukselle voidaan lisätä dokumentti. Dokumentin tiedostokoko ei saa ylittää 50 megatavua, mutta liitteiden yhteismäärää ei ole rajoitettu.

Kun kentät on täytetty, voidaan tiedot tallentaa ilman lähetetystä ”Tallenna ilman lähetystä ja julkaisua” -toiminnolla. Tallennuksen jälkeen kysymys siirtyy ”Tallennettu” -välilehdelle. Kysymyksen poistaminen poistaa tämän kysymyksen ja palauttaa kysymykseen mahdollisesti niputetut kysymykset takaisin vastaamaton-tilaan.

• Vastaanottajat
    • Syötä kenttään rivinvaihdoilla eroteltuina sähköpostiosoitteet, joihin haluat vastaukset lähettää. Vastaukset lähetetään automaattisesti kaikille tarjouspyyntöön tutustuneille

HUOM! Vastaukset lähetetään automaattisesti kaikille tarjouspyyntöön tutustuneille. Tarkan listan tutustuneista saat esiin kohdasta ”Näytä vastaanottajat”.

• Tallenna ja lähetä
    • Vastauksesta lähetetään sähköpostiviesti vastaanottajat -kenttään syötettyihin sähköpostiosoitteiseen sekä kaikille tarjouspyyntöön tutustuneille.

Niputa valitut yhdeksi kysymykseksi

Voit niputtaa haluamasi kysymykset yhdeksi kysymykseksi valitsemalla halutut kysymykset ja klikkaamalla ”Niputa valitut yhdeksi kysymykseksi”.

• Valitse halutut kysymykset yksitellen tai kaikki kysymykset ”Valitse kaikki” -toiminnolla
  • Tämän jälkeen kysymys avautuu samanlaiseen ikkunaan kuin kohdassa ”Ei vastattu, vastaa nyt”. Tarkemmat ohjeet kysymysten käsittelyyn ko. kohdassa

Tallennetut kysymykset

Näkymään listautuvat tarjouspyyntöön saapuneet kysymykset (kpl) ja vastaamattomat kysymykset (kpl) kokonaisuudessaan sekä käsittelyhetkellä tallennetuttuna olevat kysymykset.

Muokkaa vastausta

• Kysymys avautuu samanlaiseen ikkunaan kuin kohdassa ”Ei vastattu, vastaa nyt”. Tarkemmat ohjeet kysymysten käsittelyyn kohdasta ”Ei vastattu, vastaa nyt”.

Lähetä vastaukset valittuihin

Toiminnolla voit lähettää monta vastausta tutustuneille yhdessä sähköpostissa.

• Valitse halutut kysymykset yksitellen tai kaikki kysymykset ”Valitse kaikki” -toiminnolla
  • Vastaanottajat:
    • Syötä kenttään rivinvaihdoilla eroteltuina sähköpostiosoitteet, joihin haluat vastaukset lähettää. Vastaukset lähetetään automaattisesti kaikille tarjouspyyntöön tutustuneille
  • ”Näytä vastaanottajat” -toiminnolla näet tarkan listan tarjouspyyntöön tutustuneista
  • ”Muokkaa vastausta” -toiminnolla voit vielä muokata vastausta ennen lähetystä
  • Kun vastaukset ovat valmiit, lähetä vastaukset klikkaamalla ”Lähetä valitut vastaukset yhtenä sähköpostina”

Vastatut kysymykset

Vastatut kysymykset välilehdelle listautuvat kysymykset, joihin on vastattu. Vastattuja kysymyksiä koskevat samat toiminnot kuin tallennettuja kysymyksiä. Katso tarkemmat ohjeet vastattujen kysymysten hallintaan kohdasta ”Tallennetut kysymykset”.

Luo uusi kysymys/vastaus

Kysymysten hallintaan on lisätty toiminto, jolla hankintayksikkö voi esittää tarjoajille kysymyksiä ja vastauksia. Toiminnallisuudeltaan toiminto vastaa ”Lähetä viesti” -toimintoa, mutta käyttäjän ei tarvitse erikseen valita näkyykö viesti Tarjouspalvelussa.

Uusi kysymys/vastaus laaditaan kohdassa ”Luo uusi kysymys/vastaus”. Uuden kysymyksen laatimista koskevat samat toiminnot kuin tallennettuja kysymyksiä. Katso tarkemmat ohjeet uuden kysymyksen laadintaan kohdasta ”Ei vastattu, vastaa nyt”.